Rykte: Robert Pattinson ska spela Jeff Buckley

Det har gått ett rykte om att Robert Pattinson skulle vilja spela den avlidna sångaren Jeff Buckley i en komande film om hans liv.
Enligt rykterna så säger en annonymt källa om att Robert Pattinson är "besatt" av att ta an rollen.

Buckleys mor reagerar på detta genom att kommentera " Robert is a fine young actor. I'm flattered he's been linked to this project. When the time comes we'll give everybody an opportunity to be seen and heard", http://www.nme.com/news/jeff-buckley/54680

Vad tycker ni om denna rykte?
Skulle Robert Pattinson klara av rollen?

 
Jeff Buckley                                          Robert Pattinson





Soundtracks

vi alla vet att ett musiken har ett stort betydelse för filmer idag. Det kan ge upphov till vissa känslor som kanske filmen inte kan göra. Ofta kan musiken förstärka känslan som filmen försöker förmedla. Filmmusik kan också göra reklam för nya artister. Jag tänker ta upp några av mina favorit soundtracks album.

Jag tycker att vi ska börja med en film som heter "Control", filmen är baserad på sångaren Ian Curtis från post-punk bandet Joy Division liv. Som 23-åring begick han självmord, efter att bandet hade släppt en album och var på väg att släppa en till. Även om bandet har inte gjort så mycket så har den betyd mycket för dagens musik. "Control"s soundtrack är full med bra artister som t.ex New Order, Velvet Underground, Joy Division, the killers.





Btw The killers tolkning AV "Shadowplay" är assgrym.


/>tyvärr finns inte Velvet undergrounds låt What goes on på Youtube men däremot finns den på spotify. Här är spotify länken ; http://open.spotify.com/track/6Cgonmn1AF6bbfYdDMps9V The Velvet Underground – What Goes On

  Det är få gånger som covers brukar vara bra, men tycker att the Killers tolkning av Shadowsplay är fan bra. Dock är orginallet en anning bättre och tycker att det är värt att lyssna på; http://open.spotify.com/track/74BIp1TJD5FFWgwE05e9So Joy Division – Shadowplay 
Orginallet är absolut mycket djupare. 


Näst på tur är "Shark Tale"s soundtrack.






Med artister som Justin Timberlake, Mary J Blige, India Arie, Sean Paul kan det inte gå fel.
Nej den "Shark Tale"s soundtrack är bara helt rätt.

Det som gör den bra är att den har en specifik låt till alla karaktärer. Låtarna beskriver varje karaktär väldigt bra.
Filmen är självklart väldigt rolig med skådespelare som Will Smith, Rober Di Nero, Jack Black m.m
/>


Jag är ingen Twilight fan och gillar verkligen inte filmerna men måste medge att soundtracket på alla twilight filmerna är bra.
De har med jättebra musik.






Om vi tar den första filmen så har dem med Muse (supermassive Black Hole) , The Black Ghost ( Full Moon), Iron and Wine (Flightless Bird).

/>
På den andra filmen har dem, Lykke li (Possibility), Band of skulls (Friends), Sea Wolf (The Violet Hour).


På den tredje filmen har vi artister som Metric ( Eclipse,all yours), Florense and the Machine (Heavy on your arms), black keys (Chop and change),Band of horses ( Life on earth), Cee Lo green (What part of forever).

Man ska inte underskatta twilight, inte i alla fall musiken dem har ju en bra soundtrack även om filmerna inte är så bra.



500 days of summer är en feel-good film med feel-good musik på dess soundtrack.
Alla låtarna beskriver bra hela filmen.






Det som gör spundtracket så bra är att the smith är med.
jaah..om man gillar the smith kommer man gilla denna soundtrack.
Vi har också artister/band som Regina spektor, Black Lips, Maghan Smith, Doves.




/>Dreamgilrs är  en film som kom ut 2006 och innehåller assgrym bra musik.






Arister som Beyonce, Jamie Fox, Jennifer Hudson bidrar till detta.
Ni som inte har sett filmen kan jag berätta att filmen handlar om tre tjejer under 50-60 talet som startar en tjejgrupp och vi får följa gruppen.

En jättebra film som jag kan rekommendera starkt med jättebra musik.
Vi har låtar som Listen (Beyoncé), And I´m telling You I´m not Going"( Jennifer Hudson).


Det finns förstås mer soundtracks som är jättebra men hinner inte ta upp alla här. Det finns självklart fler soundtracks som är jättebra men hinner tyvärr inte ta upp alla. Men så länge få ni nöja er med detta.































Robin Thicke- The Evolution of Robin Thicke







Jag skulle kunna skriva om ett nytt album, men har istället bestämd mig om att skriva om en album som kom ut 2006.  Nämlingen "The Evolution of Robin Thicke" av Robin Thicke.
Jag tog tid och lyssna på hela albumet och kom fram till att Robin thicke är helt fantastisk i albumet.
Det känns som om jag kommer att sönderspela hela albumet snart.
Nä, det får inte nog inte hända.
Robin Thickes skäna smoothie R&b,Soul stil går verkligen hem.

Tidigare när jag har recenserat skivor har jag nämnt att jag gillar inte när skivor är "enformiga", "The Evolution of Robin Rhicke" är verkligen inte enformig.
Man kan tro det eftersom att Thicke är känd för att använda sin falsett i alla hans låtar, men han lyckas att undkomma detta genom att ha sammarbete med Pharell och Lil Wayne samt ha ett lite mer funkigare sound i vissa låtar så som "All night long" och "Cocain".


Skrivandet är fantastiskt, Robin Thicke vet hur man skriver. Till skillnad från dem andra singer/songwriter skriver han både  "Kroppsliga"( detta kan vi se en del i hans tredje album, Sex Therapy: the sesson) och det  känslomässiga kärlek. 

Det blir svårt att välja vilken är det bästa spåret i albumet det finns  så himla bra spår så som "Lost Withour u", Would that make U love Me" och Teach U a lesson". 
Med alla dessa bra spår och min intryck av albumet kan jag dra slutsatsen att " The Evolution of Robin Thicke" är utan tvekan en av 00-talets bästa R&B album. 

Betyg: 4/5 
Bästa spår:"Lost Withour u", "Would that make U love Me", Teach U a lesson"

 




P3 guld ikväll




Kitty leder p3 guld i år.


Ikväll kl 21.30 på svt är det  äntligen dags för P3 guld 2011. Yeahhh.
Can´t wait, det är så himla bra artister som är nominerad i år så som Daniel-adams ray, Radio dept.,Swedish house mafia, Hofmeastro, familjen jaahh..det finns ännu fler som är nominerade som jag inte hinner rabbla upp här.

Kitty är i år programledare, tycker att det är ett jätte bra val att dem hade valt henne som programledare. Hon har innan varit med i p3, som t.ex i "Musikhjälpen" och hon var jättteduktig då.

Det jag ser framemot är att uppträdanden:

Robyn
Håkan Hellström
Lykke LI
Familjen
 


..Är bara några av dem artister som uppträder ikväll.

Galan sänds från Lisebergshallen i Göteborg

...bara några timmar kvar yeaah :D


Kanye West och Jay Z - Watch the throne






Jay Z och Kanye West som är nutidens största rappare har hft för sig att spela in ett album tillsammans.
Resultaten av denna idé kommr ni att se under mars månad då den efterlängtade albumet "Watch the throne" kommer att  ut.

Redan nu har singeln " HAM" från albumet släppts ut.

Hiphop älskarna kommer förmodligen att älska "HAM", men jag anser att den är bra, men inte mer än bara bra. (Inte det bästa som  man har hört av dessa gubbar).

Jag gillar när det händer mycket i musiken, när artister inte följer den vanliga mallen "vers,refräng. vers and so on". Nej, det jag tycker med den här låten är att "den vanliga mallen " ändras vid slutet av låten. ME LIKE IT samt är rapen bra.
Dock skulle jag vilje att detta skulle inträffa lite mer ofta i "HAM" och inte bara vid slutet.


Jag ser framemot albumet och är helt taggad över vad dessa två killar kan hitta på tillsammans.

Här kan ni lyssna på singeln "HAM"
http://hiphopwired.com/2011/01/11/kanye-west-jay-z-h-a-m-full-song-30097/

Iron and Wine- Kiss Each Other Clean






Iron and Winw- "Kiss Each Other Clean"




På senare tid har det visats sig att skäggiga män som spelar folk/rock musik går hem hos dem flesta människor. Vi har t.ex Fleet foxes och Band of horses. Här har vi ytterligare ännu en skäggig man som sjunger harmonisk folk/rock musik.

Sam Beam som är mannen bakom "Iron and Wine" bevisar varför vi älskar den här typen av musik.

 "Iron and Wine"s fjärde album "Kiss Each Other Clean" kan både påminna om en regnig höstdag såväl som en solig sommardag. Låtar som "godbless brother in love " och "Walking from home" lyfter albumet ännu mer.
'
 Dock kan det kännas som om det händer inget nytt i albumet, Beam försöker ändra på det genom att ha med lite mer svängiga spår, men jag föredrar den lugna, stilla låtarna. Men "Kiss Each Other Clean" är i alla fall en album som jag kommer att lyssna under hela 2011.

 Betyg ; 3,5/5'
 Bästa spår: "Walking from home"

Lykke li - Wounded rhymes

2 mars är datumet då Lykke li äntligen släpper sitt efterlängtade album "Wounded Rhymes", men jag har glada nyheter till alla lykke li fans där ute. Man kan tydligen beställa skivan redan nu på Lykke li´s hemsida.
Ganska trevligt eller hur?

Jag är själv en lykke li fan och ser framemot att se vad lykke li har hittat på i det kommande albumet.

Hon har redan släppt ut två singlar från " wounded rhymes" ; "Get some" och "Paris blue" och under veckan släpptes ännu en singel från albume, nämlingen " I follow rivers"


Den 2 maj kommer lykke li till stockholm.


Dagens artist/band -Edward sharpe and the magnetic zero

Edward sharpe and the magnetic zero är en band som jag nyligen har hittat.

Den amerikanska bandet slog igenom med sitt debutalbum, Up from Below, 2009.
Deras musikstil kan beskrivas som en blandning mellan indie, folk, rock musik.

Bandet bildades 2005 när sångare Alex Erbert träffade Jade Castrinos i en café i LA.
Kort efteråt började dem turnere och plockade upp musiker som ville hänga med, så smånignom bildades gruppen till "Edward sharpe and th magnetic zero.


Bandmedlemarna består av:
Alex Erbert
Jade Castrinos
Steward Cole
Aaron Embry
Airin Older
Orpheo McCord
Nora kirkpatrick
Christian Letts


Blur är på G

Den brittiska musik tidningen "clash" skriver att Blur´s trummis Dave Rowntree att Blur har planer att släppa nytt  i år. 
Det har gått rykte om detta, men Rowntree bekräftar att i år kommer Blur att göra nånting. 

Han säger att alla medlemmar är samlad och att det är det viktigaste, "  We've got all our mates back and that's the main thing. That's the one thing we don't want to lose. So yes, this year I would say something is definitely going to happen. Quite when, I don't know, and quite what I don't know - but yes, we're all back together again and great mates", berättar han för tidningen.







Fools day som släppte förra året var deras första singel på sju år, och nu ser vi fram emot vad de hittar på näst.


I need a dollar - låten jag sönderspelar just nu

I need a dollar är låten jag sönderspelar just nu.
I din gata spelas den jämt upp, så det är lite svårt att missa den om man lyssnar på din gata (dock vet jaginte om din gata endast sänds i malmö).

I alla fall, mannen bakom den här låten är Aloe Blacc, en amerikansk soul,  jazz och hip hop sångare.
Han började sin karriär i en liten indie hiphop grupp kallas Emanon 1995.

Blacc har hunnit släppa tre album under hans karriär:
The Aloe Balcc EP (2003)
Shine through (2006)
Good things  (2010)



Etta James lider av leukemi och demens

Den 74-åriga sångerska har haft  hit som "At last" och "I just wanna make love with you", men det kom ut efter att hennes make begärde för domstolen att få kontroll över 1 miljon dollar av  Etta james pengar skriver the Associated press.
Orsake till detta var att Etta James inte är längre kapabel att ta hand om sig själv, hon kan inte längre skriva sitt namn, behöver hjälp med att äta och att ta på sig. Hon har fått diagnosen leukemi och demens

Etta james har turnerat runt ända fram till 2010.



Etta james har vunnit fyra grammisar och har varit i branchen i över 40 år. År 2009 kom hennes son ut med att Etta james lider av Alzheimers.




Home video

Home Video är en amerikansk electronic-rock band som bildades 2004.

David Gross(keyboard/bass) och Collin Ruffino ( (sångare/gitarrist) är männen bakom bandet.
De två grabbarna träffades under gymnasiet, med Collin mörka råa musikstil och Gross klassiska stil började dem experimentera musik.





Detta ledde så småningom till att Home Video blev till.

Bandets musik har man hört ofta i tv-serier som t.ex CSI. Greys Anatomy, gossip girl m.m.

Duon har hunnit släppa ut fem album och har  blivit hyllad u bl.a tidningar som The Rolling stones, NME.

  • That you might
  • Citizen EP
  • Pengiun Single
  • No certain Night or Morning
  • The Automic Process



No doubt släpper nytt efter 10 år

No doubts gitarrist Tom Dumont skriver på twitter att Gwen Stefani och dem andra bandmedlemmarna har redan börjat skriva nya låtar.
Detta skrev han igår "Holidays over. 2010 done. 10 new songs written. No Doubt's 2011 New Year's resolution: to record our new album... beginning today!"

pretty cool video

jag är en form av en the XX fan, dem har en specifik sound som inte går att förklara.
Det är enkelt musik, men ändå händer det mycket.

The xx är en form av konstnärer, dem har förmågan att kunna göra nåt litet storslaget.

"Island" videon är ganska enkelt, en scen som spelats upp om och om under låten, men The xx lyckas få fram sin mening med låten ändå på ett ganska enkelt, kreativt sätt

Det här är nog en av mina favorit musikvideo.




M.I.A blir inspirerad av Wikileaks

De här senaste 6 månaderna har wikileaks ståt i centrum.
Allt började under sommaren då sajten läckte ut över 30 000 dokument om kriget i irak och under hösten släppte sajten ut flera tusentals diplomatiska dokument.
Dessa händelserna har gjort att man har börjat ifrågasätta internets öppenhet.
M.I.A som inte för ett tag sen släppte ut videon "Born free", där hon kritiserar dem amerikanska styrkorna.
Det är nog inget märkvärdigt allt att hon gör en skiva inspirerad av Wikileaks, hon stödjer sajten.
I twitter skrev hon detta angående om albumet ""ITS THE MUSIC!..... im not saying it should be free im saying it should be freeer VICKILEEKX - leak me NYE!"
Skivan kommer kommer heta Vickileekx och kommer produceras av M.I.A själv, något specifik datum för albumet har inte dykt upp.

Muse vill spela i rymden


Muse har haft riktiga diskussioner om att hålla en konsert i rymden. Det berättar sångaren Matt Bellemy för The sun.
Bandet har diskuterat olika sätt att uppnå detta, de tror att det är möjligt att uppnå detta i framtiden.
Vad tycker ni om detta? skulle ni åka till rymden för se dem spela live?

Låtar om drömmar

Hade inatt två konstiga drömmar.
Den första var att jag blev jagad i ett hus.
Huset var väldigt konstigt, den var jättetrångt .
Den andra drömmen var att jag var ute med min syster och helt plötsligt var hon helt "bitchig" mot mig.

J, det var två konstiga drömmar jag hade drömt om inatt, men man borde nog inte kalla dem konstiga för att alla drömmar är ju konstiga, helt random helt enkelt.

Tycker att den här inlägget borde handla om låtar som helt enkelt handlar om drömmar.

Om vi börjar först med filmmusik, " Requiem for a dream" är en amerikansk film som handlar om fyra personer som missbrukar droger.  Låten som har blivit känd från filmen har också titel som filmen och det är den som jag tänker läga upp i detta inlägg nu.








Näst på tur är Beyoncé, ni kan nu redan gissa vad det är för låt jag tänker på just nu.
Jo nämlingen "Sweet dreams", under 2009 hörde man låten ständigt på radion och den toppade dem flesta toplistorna. Den här låten är bara så bra gjort.
Dansigt, bra text, oerhört bra sångerska, bra producerat, bra video allt är bara perfekt gjort här.







När vi tänker på "Belle and  Sebastian" tänker vi på några inide/tweepopare som göra lite gullig, glatt och härligt musik.
Well it´s not that sweet.

Det känns lite som om den skottska bandet försöker lura oss lite, använder sig av glatt musik men har rätt så deprimerande texter. Jag är en av dem somlåter mig luras av detta.  Varje gång jag hör Miss Li " I Heard of a girl"
har jag för mig att det är en glad låt men när man fokuserar på texten får man reda på att det handlar om en tjej som begår självmord.

"Judy and the dream of horses" av Belle and Sebastian har ett glattt melodi, men när man fokuserar på texten så får man helt annat inställning av låten.


" Judy never felt so good except when she was sleeping " finner den här delena av texten deprimmerande. Får en ny syn på låten, Den här Judy mår så dålig att hon trivs bäst när hon sover.  Eller vad tycker ni? Hur är ert tolkning kring låten?








Nu kommer en liten gammal klassiker "Sweet dreams are made of this". En liten åttiotals dänga som folk fortfarande minns än idag.






"Dreaming with a broken heart" av John Mayer är en oerhört vackert / sorgligt låt som jag bara älskar.

John Mayer vet verkligen hur man skriver musik.




En vacker låt- Wish you were here

Medan jag skrev spotify inlägget kom jag och tänka på Pink floyd och då började jag tänka på låten "Wish you were here".

Vad är det som gör en låt vacket?
Är det texten, eller melodin?

"Wish you were here" är speciell, den har bägge en vacker text och en vacker melodi.
Är det därför den är så vacker?

Jag tror att det handlar mycket om hur texten och meolodin går ihop. Det finns ett slags avstånd mellan texten och melodin. Det finns perioder där man fokuserar sig först på melodin och sedan på texten.




En vacker låt kan kan kanske inte att förklaras varför den är vacker.
Ibland är det texten som avgör, ibland är det melodin som avgör och ibland kan man bara helt inte förklara varför en låt är vacker.
Men en sak är säkert, "Wish you were here" är nog en av dem vackraste låtarna som har producerats.

Vad tycker ni?


Spotify- awsome idé

Ofta när jag lyssnar på spotify så brukar jag ofta tänka på "Fy va awsome att spotify finns"
Det är som en bibliotek fast istället för böcker, så lyssnar man på musik.
Artisterna tjänar också på det, it´s a win,win situation"

Man behöver inte ladda olaglit ner musik längre.

Nackdelen med spotify är ju att alla artister finns inte med, men ja det får man helt enkelt ta.
Anser ändå att det är dåligt att dem enda Pink Floyd låtarna som finns, är bara covers och att det är svårt att hitta bob dylan låtar, det finns för få. me

Det som har blivit ännu  bättre med spotify nu är att man kan lyssna på sina fb vänners musik.

Lastfm.com är en hemsida är som jag kan starkt rekommendera om man vill hitta nytt musik.
Det funkar så att man skriver ett band/artist som man brukar lyssna på, så börjar det spela musik som liknar det bandet/artisten.
Men nu har man ändrat systemet ( nja, det har gått ett tag sen man har ändrat det) så att efter att man har lyssnat på 30 låtar, så betalar man en summa varje månad.

Här är min spotify lista

http://open.spotify.com/user/crazy_taxi/playlist/17GR7JDSGMFDrTni2FBvXL My songs

Musikåret 2010

Nu har vi gått in i 2011, men låt oss tänka lite tillbaka hur musikåret 2010 har varit? 
Vad har varit bra och vad har varit bra i musikvärlden.
Vilka band/artister gjort bra ifrån sig i år och vilka har gjort mindre bra?
Och vad ser vi framemot nästa år?

Om vi först börjar med dem bra sakerna :
Ja, det är  ingen hemlighet att det har varit ett bra år för Bruno Mars.
Nothing on you och Billionair var en av sommarens största hit.
Oftast när vi tänker på låtar som brukar slå igenom under sommaren tänker vi på sommarplågar. Med det menar jag låtar vi ständigt hör på radion, uteklubbar och de börjar på studenflak. Och dem brukar inte innehålla flera ord, mest är den nån dans låt, med ett fåtal menningar och ja, de hamnar på top på alla toplistor. Men när skolan börjar, och jobbet kallar så glömmar bort dessa låtar.

Skillnaden med Bruno Mars "Nothing on you och " Billionair" är att dem fortsätter efter sommaren och ja, dem börjar inte på studenflak.
Det Bruno Mars lyckas med som de flesta nykomlingar har svårt med är att leverera en bra låt varje gång och det har Bruno Mars lyckats med i år.Under hösten släppte han ut låten "Just the way you are" och vi alla vet hur det gick med den låten och under vinter släppte han låten "Grenade" och den här låten har fått lika bra respons som dem övriga låterna
Därför tycker jag att Bruno Mars är en av de artister som gjort bra ifrån sig i år och jag ser fram emot att se vad han gör nästa gång.





En annan artist som har gjort bra ifrån sig i år nämlingen Robyn. I år har det varit ett fantastisk år för henne. Hon har lyckats med att släppa hela tre album i år. Alla dessa har släppts från hennes egna skivbolag "Konischiwa records" och lyckats få en hit med åtminstone en låt från varje album.

Svensken har lyckats med att erövra världen i år,  hon har varit med i gossip girl, hennes låt "Dancing on my own" och "Hang with me " har båda spelats upp i serien. Hon framträdde och i nobelkonserten.







Ja, vad har vi mer? Ja just det Swedish House Mafia. Det har varit ett bra år för dessa tre dj.Axwell, Ingresoso och Angello. Med hit som "One" och "Miami 2 Ibiza" har de bevisat för omvärlden att det är dem som gäller. De har nyligen släppt sin efterlängtade dvd "Until One" och jag längtar till att se vad dem har mer att erbjuda.





Den 21 April släppte Radio dept. sitt tredje album "Clining to a scheme". Jag tycker att albumet är fantastisk och att det är en album värt att lyssna och  "Heavens on fire" kom på andra plats när p3 skulle utse årets bästa låt.




Näst på tur är den amerikanska bandet "Band of horses". I år släppte bandet sitt tredje album "Infinite Arms". När bandet skulle spela i Göteborg tog det endast åtta minuter tills alla biljetter blev slutsålda.




Nu är det dags för Gorillaz. De har nämlingen lyckats med att släppa två hela album. "Plastic Beach" fick bra kritik av de flesta kritiker,i england sålde den första veckan 74,000 exemplar första veckan och i u.s.a sålde den 112 000 exemplar första veckan. I denna album har Albarn arbetat med Snoop dogg, Lou reed, Mos def and more. Under hösten fick man reda på att albarn är sugen på att arbeta med ännu ett nytt album och tänkte därför släppa ett nytt album där han har producerat den i en Ipad, under jul. Och gissa vad ? han lyckades med det. Albumet "The fall" kom ut den 25 december. I år har gorillaz verkligen varit på huggen och sett till att 2010 kommer vara ett bra år för Gorillaz.
Vanligtvis brukar jag inte lyssna på Rihanna, men jag kan medge att 2010 var ett bra år för henne.
"love the way you lie" och " Only girl" blev hyllad av kritikerna och under hösten släppte hon ut sitt sjätte album.
Själv är jag ingen fan av henne, men "Love the way you lie" och "Only girl" är två låtar som är värd att lyssna på.
Medan jag snackar om Rihanna kan jag också  snacka om Eminem, han album"Recovery". Det var ett tag sen han gjorde ett allvarlig album. Även om Eminem kan ibland göra oseriösa låtar bör vi inte glömma att han kan skriva bra rap. I år har han tagit fram sitt seriösa sida och han borde inte återvända till dem oseriösa låtarna.

Näst på tur är LCD Soundsystem.
Albumet "This is happening" innehåller flera bra spår som bara får en att dansa och må bra.
Jag kan starkt rekommendera låten  "I can change"
These new puritans har släppt sitt andra album "Hidden" i år, jag var en av dem som sönderspelade låten "Elvis" från deras första album "Beat pyramide" 2007, dock tyckte jag inte att dem andra spåret från albumet var något vidare. Albumet var inte orginell, det lät som om dem försökte efterlikna andra band "som tänkter utanför dem vanliga musiknormerna".
När NME utsåg albumet "Hidden" till årets bästa album, när jag fick reda på det blev jag självklart förvånad och ja, jag höll inte med dem, fastän jag inte hade hört på hela albumet. Jag gav dem en chanse och lyssnade på albumet.
Ofta brukar andra albumet vara sämre än debutalbumet, men inte här. Nej, här är det tvärtom, These new puritans har hittat sitt plats, och experimenterar ( de försöker inte experimenterar, de gör det utan att tänkta).
Nej, Hidden är absolut ett av 2010 originella  album, men jag kan inte hålla med att det är 2010 bästa album, det är nog en av dem bästa, men inte den bästa.
Det är för att jag har svårt att  utse "bästa sång" eller "bästa artist" "bästa album" and so on.
Men det här är i alla fall ett album värt att lyssna på.


Det finns självklart mer artister/band som har gjort bra ifrån sig i år men tyvärr kan jag inte ta upp alla för att då kommer listan att bli för lång samt så kommer det att ta för mycket tid.
Daniel Adams-ray- Albumet "Svart, vit och allt därimellan " är en av årets bästa album
Oskar linneros
My chemical romance - dock kan inte  deras nya album slå "Three cheers from sweet revange", Bästa spåret av " Dangerouse days the true lies of a fabolous killjoys" är "Sing"
Kanye West- Har släppt albumet "My beautiful dark twisted fantasy" som blev hyllad bland kritiker
Usher- Har haft hit som "Omg" och "Dj got us fallin´in love"
Det finns säkert fler artister /band som jag har glömt, snälla lämna ett kommentar om jag har glömt nåt.
Det finns också artister som jag inte har förståt mig på.
Katy perry är en av dem. Jag förstår mig inte på Calufornia gurls och all den hysterik kring låten.
Nej, det är bara en vanlig popdänga efter en annan, all the same.
Den andra artisten är Lady gaga. Tro inte att jag hatar Lady gaga, det gör jag inte. Men det enda hon har släppt är "Alejandro " det är den enda låten hon har haft ett hit med i år. Och hon var årets snackis under ett helt år.
Jag tycker att det är grymt av henne att kunna vara årets snackis fastän hon har bara haft ett hit i år. Men om man tänker noga så har hon inte gjort mycket för att få all den publicitet hon fått i år.
Om det vore 2009 skulle jag hylla henne, för att jag tycker att 2009 var hennes år.
Men nästa år ser jag fram emot vad hon hittar på. Hon kommer släppa ett nytt album, med nya låtar, tror starkt på att 2011 kommer hon att förtjäna den publicitet hon kommer få.
Nästa år släpper Lykke Li nytt, redan i år har folk snackat om vad hon kommer hitta på nästa år. Tror starkt på att nästa år blir det Lykkes år.

dagens artist/band - Immortal techniq

Dagens artist bli rapparen immortal teckniq
Vi ungdomar får ständigt höra att dagens rap har förlorat sitt innebörd.
Jag måste hålla med.
Men man ska ändå inte underskatta rap, åtminstone allt rap som gjordes innan 2000-talet.
Men här har vi Immortal teckniq som levererar originell hiphop/rap musik.
En sann poet som vet vad han rapar om, "Dance with the devil" är nog en av dem bästa låttexterna som jag har läst, man kan inte säga mycket än att det är sann poesi man får höra när man lyssnar på "Dance with the devil".
Här sjunger Felipe Andres Control om en sann händelse som har inträffat. Sättet han beskriver händelsen
gör så att man får rysningar.
Felipe som är halv puraian  och halv afroamerikan är väldigt politiskt aktiv och och har välditg starka åsikter kring konspirationer kring politik, rättsväsande och medier.
I sitt egen skivbolag, "Viper records" har han släpp albumet  "revolutionary.vol1". "Revolutionary vol2 " "The 3rd world" och The middle passage"

RSS 2.0